top of page
TECHNOPL-3698.jpg

Vernikkelen


Nikkel vormt een uitstekende beschermlaag die metaal beschermt tegen roest en andere corrosie. Vernikkelen biedt een zeer goede corrosieweerstand bij laagdiktes vanaf 60 micron,  maar is veel zachter dan een chroomlaag. Vernikkelen wordt daarom vaak als onderlaag gebruikt bij hardverchromen. Uw product krijgt door de versterkende combinatie van nikkel en chroom een uitstekende corrosiebestendigheid en perfecte glij-eigenschappen. 

Technische specificaties


Er zijn verschillende soorten nikkellagen, afhankelijk van de bestemming van uw product. De laag wordt bepaald door de mechanische voorbewerking in combinatie met het soort nikkelbad.

 

Vernikkel proces


Het vernikkelen is een elektrolytisch proces waarbij het werkstuk in een bak met nikkelvloeistof wordt gehangen. Vervolgens wordt er stroom op het werkstuk gezet (met een hoger voltage en een relatief laag ampérage), zodat er een proces ontstaat waarbij de nikkeldeeltjes in de vloeistof op de stang slaan. Na het vernikkelen wordt de stang weer machinaal bewerkt om het vervolgens  van een chroomlaag te voorzien. 

Onze vernikkel diensten

  • Uitwendig vernikkelen

  • Inwendig vernikkelen

  • Nikkel-(hard) verchromen

TECHNOPL-3684.jpg

Neem contact met ons op over vernikkelen

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over het vernikkelen. Natuurlijk kunt u ook direct een offerte aanvragen. 

Vernikkelen - Technoplating Nijkerk (4).jpg
“WIJ BRENGEN ELEKTROLYTISCH (WATTS) NIKKEL AAN TER VERBETERING VAN DE CORROSIEBESTENDIGHEID“
bottom of page