Nikkel-(hard) chroom deklaag

Op zoek naar een oppervlaktebehandeling met een extreem hoge weerstand tegen corrosie? Technoplating Nijkerk past deze hoogwaardige behandeling toe op nieuwe producten maar ook als reparatiewerk. Door een metalen onderdeel voor een machine of ander type werktuig te voorzien van een nikkel-(hard) chroom deklaag worden de materiaaleigenschappen van alle metalen gecombineerd. Zo kan het basismetaal de mechanische belastingen van het onderdeel opvangen, terwijl de nikkel en chroom deklagen het beschermt tegen bijvoorbeeld corrosie, slijtage of agressieve stoffen.

Technische specificatie

Bij nikkel-(hard) verchromen wordt vóór het hardverchromen eerst een deklaag van nikkel aangebracht. Hiermee wordt het basismateriaal volledig afgesloten voor invloeden van buitenaf. Hardchroom heeft een noodzakelijke open structuur om de juiste smeereigenschappen te garanderen. Bij nikkel hardverchromen is de deklaag zeer hard en voorzien van de juiste oppervlaktestructuur. Dat levert onder meer een zeer hoge slijtageweerstand op.

''DOOR EEN NIKKELLAAG ONDER DE CHROOMLAAG AAN TE BRENGEN WORDT EEN UITSTEKENDE CORROSIEBESTENDIGHEID VERKREGEN.''

Privacy Policy

Terms and conditions