Hardverchromen

Bij hardverchromen wordt op dezelfde manier als bij verchromen een corrosiebestendige en slijtvaste laag aangebracht, alleen is bij hardchroom de laagdikte veel groter. De badtijd is langer dan bij verchromen en de spanning is verhoogd.

Door een metalen onderdeel voor een machine of ander type werktuig te voorzien van een hardchromen deklaag worden de sterke eigenschappen van beide metalen gecombineerd. Zo kan het basismetaal de mechanische belastingen van het onderdeel opvangen, terwijl de deklaag het beschermt tegen bijvoorbeeld corrosie, slijtage of agressieve stoffen.

Hardchroom structuur

Bij hardverchromen is de deklaag zeer hard en voorzien van de juiste oppervlaktestructuur. Dat levert onder meer een hogere slijtageweerstand op.

En toch behoudt het de juiste structuur die nodig is om het te kunnen smeren bij wrijving met anderen onderdelen of afdichtingen.

Technische specificaties

Als enige bedrijf in Nederland maakt Technoplating Nijkerk bij het hardverchromen gebruik van HEEF 25. Dit staat garant voor een uitzonderlijk hoge hardheid, corrosiebestendigheid en slijtvastheid door middel van het toepassen van onze technieken.

Laagdikte hardchroom

Vanaf 500µ / 0,5 mm spreken we van hardchroom Onze laagdiktes kunnen aangebracht worden tot 1000µ / 1 mm.  De lagen (vanaf 400 micron) worden in meerdere bewerkingen opgebracht. De hardverchroomde producten slijpen we na.

Overige bewerkingen

Op verzoek kunnen producten ook gedeeltelijk behandeld worden. Hardchromen kan in combinatie met andere behandelingen worden uitgevoerd.

“VOOR DE HOOGWAARDIGE OPPERVLAKTEBEHANDELING VAN METALEN COMPONENTEN HEEFT TECHNOPLATING VERSCHILLENDE GEAVANCEERDE THERMISCHE EN GALVANISCHE TECHNIEKEN IN HUIS.”

info@tpnbv.nl