top of page
Hardverchromen proces.png

Hardverchromen

Hardverchromen is een proces waarbij we een metalen onderdeel voor een machine of ander type werktuig voorzien van een hardchromen deklaag. Hierdoor worden de sterke eigenschappen van beide metalen gecombineerd. Zo kan het basismetaal de mechanische belastingen van het onderdeel opvangen, terwijl de deklaag het beschermt tegen bijvoorbeeld corrosie, slijtage of agressieve stoffen.

Hardchroom structuur

Bij hardverchromen is de deklaag zeer hard en voorzien van de juiste oppervlaktestructuur. Dat levert onder meer een hogere slijtageweerstand op.

En toch behoudt het de juiste structuur die nodig is om het te kunnen smeren bij wrijving met anderen onderdelen of afdichtingen.

Technische specificaties

Als enige bedrijf in Nederland maakt Technoplating Nijkerk bij het hardverchromen gebruik van HEEF 25. Dit staat garant voor een uitzonderlijk hoge hardheid, corrosiebestendigheid en slijtvastheid door middel van het toepassen van onze technieken. De hardheid van het hardverchromen is 1000 HV100.

 

Laagdikte hardchroom

De laagdikte van ons hardchroom wordt bepaald door de klant. Extreem dikke lagen (vanaf 400 micron) worden in meerdere keren opgebracht. Bij reparatie werk houden wij vaak een range aan zoals 100-200 µm, 200-300 µm etc. Dit komt omdat wij vooraf niet kunnen bepalen wat de exacte laagdikte is, die wij nodig hebben om het werkstuk te repareren. Op basis van de tolerantie of de wens van de klant slijpen of polijsten wij de hardchroom deklagen

Onze hardchroom diensten

  • Uitwendig verchromen

  • Inwendig verchromen

  • Reparatie bestaande chroomlaag

  • Ont-chromen

Overige bewerkingen

Op verzoek kunnen producten ook gedeeltelijk behandeld worden. Hardchromen kan in combinatie met andere behandelingen worden uitgevoerd.

Neem contact met ons op over hardverchromen

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over het hardverchromen. Natuurlijk kunt u ook direct een offerte aanvragen. 

Hardverchromen in bad.png

“VOOR DE HOOGWAARDIGE OPPERVLAKTEBEHANDELING VAN METALEN COMPONENTEN HEEFT TECHNOPLATING VERSCHILLENDE GEAVANCEERDE THERMISCHE EN GALVANISCHE TECHNIEKEN IN HUIS.”

bottom of page