Verchromen

Bij verchromen wordt – net als bij nikkel – een corrosiebestendige en slijtvaste laag aangebracht. Door een metalen onderdeel voor een machine of ander type werktuig te voorzien van een chromen deklaag worden de sterke eigenschappen van beide metalen gecombineerd. Zo kan het basismetaal de mechanische belastingen van het onderdeel opvangen, terwijl de deklaag het beschermt tegen bijvoorbeeld corrosie, slijtage of agressieve stoffen.

Verchromen structuur

Bij verchromen is de deklaag zeer hard en voorzien van de juiste oppervlaktestructuur. Dat levert onder meer een hogere slijtageweerstand op.

En toch behoudt het de juiste structuur die nodig is om het te kunnen smeren bij wrijving met anderen onderdelen of afdichtingen.

Technische specificaties

Als enige bedrijf in Nederland maakt Technoplating Nijkerk bij het verchromen gebruik van HEEF 25. Dit staat garant voor een uitzonderlijk hoge hardheid, corrosiebestendigheid en slijtvastheid door middel van het toepassen van onze technieken.

Laagdikte verchromen

De laagdiktes voor het verchromen kunnen variëren, van 10 micron tot 1000 micron en meer. Dikkere lagen (vanaf 400 micron) worden in meerdere bewerkingen opgebracht. Ook is het dan nodig om producten na te slijpen. Laagdikten vanaf 0,5 mm beschouwen we als hardverchromen.

Overige bewerkingen

Op verzoek kunnen producten ook gedeeltelijk behandeld worden. Verchromen kan in combinatie met andere behandelingen worden uitgevoerd.

“VOOR DE HOOGWAARDIGE OPPERVLAKTEBEHANDELING VAN METALEN COMPONENTEN HEEFT TECHNOPLATING VERSCHILLENDE GEAVANCEERDE THERMISCHE EN GALVANISCHE TECHNIEKEN IN HUIS.”

info@tpnbv.nl